Sidor

Garage eller carport

Bygga garage eller carport? Vi bygger fristående garage och carportar av hög kvalitet och med genomtänkt exteriör. Självklart är alla våra garage svensktillverkade inomhus, där bland annat ytterväggarna prefabriceras i storblock. Det ingår alltid ritningar för bygglovsansökan och projekteringsritningar (måttsatt grundritning, el- och monteringsritningar) när du köper ett garage eller en carport från oss. Inom Sveriges gränser, så långt farbar bilväg för större lastbil finns ingår transport av byggsatsen.

Du kan självklart välja att ändra storleken på garaget så att det passar dig och dina önskemål. Stort garage, litet garage eller kanske garage med carport? Det finns egentligen ingenting som är omöjligt. Vill ha en carport med snedtak och förråd? Ett garage med övervåning eller lägenhet ovanpå, eller varför inte ett garage med tillhörande carport, då får man både förvaringsutrymme och stort utrymme under tak.

Läs mer i vår Garage/Carport broschyr under Standard och Tillval.

Garage med övervåning

Utgå gärna från någon av våra standardmodeller när du ska bygga ett fristående garage. Vill du ändra på något på carporten eller garaget du utgår ifrån är det inga problem. Ett garage från Borohus kan precis som våra villor och fritidshus anpassas efter dina önskemål. Kanske du vill ändra takvinkeln på garaget? Eller vill du kanske ha ett större garage? -eller ett mindre garage? Du kanske vill ha ett garage med övervåning? Kontakta oss så hjälper vi dig att bygga ditt garage som du vill ha det. Vi har stora möjligheter till flexibilitet och det gör att vi kan tillmötesgå de flesta önskemål som finns. Utöver det självklara att kunna välja mellan isolerat och oisolerat garage är det mesta möjligt.

Att tänka på vid val av garage

Det finns en del att tänka på vid val av garage eller carport. Det första är förutsättningarna på tomten för att bygga garage. Det kollar du med kommunen. Hänsyn ska tas angående avstånd till tomtgränser, eventuella grannar och andra fastigheter på den egna tomten. Beroende på komplementbyggnadens placering i förhållande till huset kan det ibland krävas en uppdatering till brandklassade fönster. Det kan vi på Borohus självklart erbjuda som tillval efter förfrågan. Allmänt gäller följande avstånd för att uppfylla brandkraven mellan hus och fristående garage eller carport. Läs mer om brandkrav mellan byggnader på Boverkets hemsida.
Brandkrav mellan hus och fristående garage:
• Det ska vara minst 7 meter mellan garage/carport till på huset motstående yttervägg om det på denna yttervägg är mer än 4 m² oklassad fönsterarea (ej brandklassade fönster).
• Avståndet tillåts vara 5-7 meter om det är högst 4 m² oklassad fönsterarea på husets motstående yttervägg och det är ett tillåtet avstånd på 2-5 meter vid högst 1 m² oklassad fönsterarea på husets motstående yttervägg.
• Vid avstånd mindre än 2 meter är fönster inte tillåtna alls.

Vid ett isolerat (minst EI30) garage eller om förrådet i carporten är isolerat kan istället det omvända
gälla. Utgå i så fall från att ovanstående beskrivna begränsningar av fönsterarea ska gälla för garage-/förrådsytterväggen som är motstående mot huset.

Avstånd till tomtgräns garage

Kom ihåg att avståndet till din tomtgräns också ska beaktas. Ofta är det ett avstånd på minst 4
meter som gäller. Utöver ovanstående, angående placeringen på tomten, så se även över förutsättningarna ur praktiska synvinklar.
Placering garage

Försök ta tillvara möjligheterna att placera garaget så det ligger på bekvämt avstånd i förhållande till husets ingång. Garaget kanske samtidigt kan skapa en skyddad uteplats. Det kan även skapa skydd från insyn eller kanske placeringen av garaget kan fungera som bullerskydd mot intilliggande trafik.

Garage med lägenhet

Planerar du att bygga garage? Då kan det vara värt en extra tanke på att bygga ett garage med lägenhet ovanpå. Vi på Borohus är självklart öppna för att bygga garage med övervåning. Har du ett förslag som du vill bolla med oss är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med det. Att kombinera sitt garage med en övervåning är en bra investering och ett bra sätt att få extra utrymme. Möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser. Kanske rummet ovanpå garaget kan användas som kontor eller varför inte ett eget hobbyrum eller ett gästrum. Med ett välplanerat garage med övervåning får du både plats för bilen, förvaringsutrymme för redskap och cyklar samt en övervåning med oändliga möjligheter!

Bygga garage eller carport? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
Beställ katalog Här kan du beställa våra kataloger!

Beställ katalog
Våra villor Välj villamodell!
Våra fritidshus Välj fritidshusmodell!
Här finns vi Lokalkontor

Våra kontor med husspecialister finns utspridda runt om i Sverige och de ställer gärna upp och hjälper dig hitta rätt tomt, villa och fritidshus.

Kontakta ditt lokalkontor

Garage och carport

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.