Tomt till salu Umeå | Ersmark 6:136 - Borohus

Ersmark 6:136

Nu har ni möjlighet att skapa och bygga ert drömhus med naturen som granne och ca 10 km till Umeå stad. I området kring tomten finns fina rekreationsområden, badplatser vid Bäcksjön, aktiv byaförening i Fällforsån och barnomsorg och skola i Ersmark samt Ersboda handelsområde.

Tomten är på hela 3 898 m² med entré och uteplats i härligt västerläge.

Välkommen att höra av er till ansvarig mäklare hos HusmanHagberg.

Om området

Ersmark ligger ca 8 km norr om Umeå och är från början en medeltida bondby som är äldre än Umeå stad själv. Hit flyttar mest barnfamiljer som söker en trygg, lugn och behaglig tillvaro med närhet till natur och fritid. Här finner du villaområden med mycket natur runt hörnet. Det finns både äldre och nyare kvarter. Lugna villagator med lite genomfartstrafik. I ”gammbyn” och vid Tået är karaktären mer som på landet med öppna vyer över landskap, får och hästar som betar i hagar och många röda Västerbottensgårdar. Ersmark är en större by men med känslan av en liten. Här hälsar man på varandra när man möts även om man inte känner varandra. Detta är en aktiv, idrottsintresserad by med engagerade människor. Ersmark har fin natur med motionsspår och idrottsplats. På vintern brukar det finnas två skridskobanor i byn samt ett skidspår på ängen vid skolan. Närhet till många skoterleder.

NÄRSERVICE
I byn finns en mack som säljer dagligvaror och här finns även en pizzeria. Endast några kilometer till Ersboda, här finns ett av Norrlands största och mest kompletta handelsområde – Stora Birk med mataffärer, butiker, bilaffärer, hantverkare, verkstäder, restauranger, caféer, frisörer, möbelaffärer, företagsservice, färghandlare, bensinstationer, gym, bowling, idrottsklubbar.

KOMMUNIKATION
God busskommunikation till centrum.

SKOLA OCH BARNOMSORG
Ersmarks skola F-5
Förskolor och fritids

Hitta din tomt Lediga tomter
Våra villor Välj villamodell!
Våra fritidshus Välj fritidshusmodell!
Intresserad? Kontakta oss eller beställ katalog

Kontakta oss     Beställ katalog

Bygga hus Så går det till
Hållbarhet Smarta miljöval
Priser Vad kostar det?