Baggböle 3:45 | Borohus

Baggböle 3:45

Nu har ni möjligheten att bygga ert drömboende i Baggböle – en idyllisk by med närhet till naturen, älven och Umeå centrum. Tomten är på 2 011 kvm med möjlighet att ansluta till kommunalt vatten och avlopp samt bredband. Säljaren erbjuder köparen möjlighet att arrendera ytterligare mark på ca
2 000 kvm på ett långtidsarrende. Den totala ytan blir då ca 4 000 kvm. På den arrenderade tomten finns en lada och ett Attefallshus med uteplats.

Välkommen att höra av er till ansvarig mäklare hos HusmanHagberg.

Om området

Baggböle är en by som ligger i Umeå kommun, Västerbottens län nära forsen Baggböleforsen. Byn ligger ca 10 kilometer väster om Umeå centrum. Baggböle har rötter sedan medeltiden och är förklarad som av riksintresse för kulturmiljövården. Under 1800-talet präglades byn av verksamheten vid Baggböle sågverk, som gav upphov till ordet baggböleri.
Dagens Baggböle, som nästintill sitter ihop med Umeås västra stadsdelar Backen och Umedalen, präglas av småskalig bebyggelse och åtskilliga Västerbottensgårdar. Från Baggböle till Klabböle på andra sidan Umeälven går hängbron Notvarpsbron.


Cykla, spring eller gå mellan åkrar och ängar, fårhagar och hästgårdar, från Umeå centrum till Backens kyrka eller Umedalens skulpturpark. Vidare Notvarpsbron över till Umeå Energis kraftcentrum i Klabböle och tillbaka till Umeå C på älvens södra sida. Umeleden är totalt 4,6 mil.
Här finns Baggböle Herrgård, en idyllisk och historisk plats, vackert beläget nära Umeälven.

Här kan du under sommaren njuta av somriga luncher, glass och fikabröd i en vackert restaurerad herrgårdsmiljö. Dagligen serverar de luncher som kan avnjutas i herrgårdens vackra salar, på den soliga verandan eller på terrassen med oslagbar utsikt över den silverskimrande Baggböleforsen.

Hitta din tomt Lediga tomter
Våra villor Välj villamodell!
Våra fritidshus Välj fritidshusmodell!
Intresserad? Kontakta oss eller beställ katalog

Kontakta oss     Beställ katalog

Bygga hus Så går det till
Hållbarhet Smarta miljöval
Priser Vad kostar det?