Bygga fritidshus 2021 | Få inspiration och se husmodeller | Borohus

Bygga fritidshus 2021

Inspiration till ert nya fritidshus Bygga fritidshus 2021?

 

Få inspiration till ert sommarhus genom vår fritidshuskatalog. Här har vi samlat alla fritidshusmodeller ihop med korta och konkreta tips inför byggstarten. Har ni kanske redan en tydlig bild om hur just ert sommarhus ska se ut? Perfekt, vi bygger gärna egendesignade hus också. Kom med skissen bara så hjälper vi er med ritningar och smarta lösningar så att huset blir precis som ni vill ha det.

Var ska man börja?

1. Hitta er tomt
Utan tomt blir det svårt att veta vilken typ av hus ni letar efter. Har ni ingen tomt är det hög tid att börja leta. Vi har en del tomter till salu. Kanske någon av dem är attraktiva för er? Till våra lediga tomter

2. Vilka bestämmelser gäller
När ni har hittat en tomt ni vill ha tar ni reda på vilka bestämmelser som gäller och hur tomten får bebyggas, det får ni hjälp med via kommunens stadsbyggnadskontor. Belastas fastigheten av något servitut eller är tomten pantsatt? Det kan lantmäteriet och tingsrätten kan upplysa er om.

3. Ta reda på prislappen
Vad blir egentligen den totala prislappen för tomten? Behöver tomten avstyckas, tillkommer det kostnader för anslutning av vatten och avlopp, vad kostar det att ansluta el och tillkommer det andra kostnader?

Budget och lån
Hur ser er hushållsbudget ut och vilken är er övre gräns för boendekostnad per månad? Privatrådgivarna på er bank hjälper er att ta reda på just detta. Ni kan också göra en boendekalkyl på webben. När ni funderat över er boendekalkyl kontakta banken på nytt och ta reda på den övre gränsen för hur mycket ni får låna.

Vilken husmodell ska man välja?
Välj fritidshusmodell utifrån era behov, önskemål, tomtens förutsättningar och era ekonomiska förutsättningar. Hittar ni ingen husmodell som passar er är det bara att utgå från valfri modell och sedan anpassa den efter era önskemål. Våra arkitekter är proffs och tillsammans skapar ni ert fritidshus så som ni vill ha det. Vi bygger självklart helt egendesignade fritidshus också! Kom med er ritning eller idé så hjälper vi er genom hela processen från skiss till färdigt hus.